Тиждень хімії та географії

2016-02-26

/Files/images/0_hmya/290220161824.jpg

О, хімія!

Найкраща із наук

Ти ворогом і другом можеш бути;

Убити все живе й допомогти

Красу життя сповна відчути.

Усе залежить від тих рук

В яких твої досягнення і сила

Від розуму і мудрості людини.

Ці слова стали своєрідним девізом тижня хімії, що відбувся у нашому навчальному закладі з 22 по 26 лютого під керівництвом Марини Миколаївни Змикало.

Учні взяли найактивнішу участь. Так, конкурс шкільних буклетів на тему "Чому ми повинні сказати "ні" алкоголю, тютюнопалінню та іншим наркотичним речовинам?" не залишив байдужим нікого у зв'язку із геополітичною проблемою даних хімічних речовин.

Діти люблять гратися. Тому з радістю учні 7-9-их класів узяли участь в інтелектуальних іграх природничого циклу під назвою "Ігри для розумниць та розумників".

Старшокласники, які стоять на порозі обрання професії, із цікавістю переглянули презентації, наукові та науково-популярні фільми на тему "Моя професія тісно пов'язана з використанням практичної хімії".

Також у нашій школі відбувся тиждень фізики.Розпочався цей предметний тиждень загальношкільною лінійкою, на якій було зачитано план його проведення, оголошена фізична вікторина. Пізніше всі учні мали змогу подивитися театралізоване дійство "Суд над інерцією", який підготували учні 8-9 класу. Продовжив предметний тиждень конкурс КВК "Фізики сміються", в якому взяли участь команди 7-9 класів. Відповідно "Діти Ейнштейна" та "Вдарені струмом" продемонстрували не тільки свої знання з фізики, але й подарували всім присутнім величезний заряд позитивної енергії та гумору, якого нам вистачить на багато часу. Інтелектшоу "Найрозумніший" дало змогу побачити як знають не тільки фізику, але і яким потенціалом загального рівня знань володіють учні 7 та 8 класів. Учні продемонстрували знання біографічних фактів, наукової діяльності, розкриваючи спеціальні теми, що стосуються життя таких видатних фізиків як Архімед, Паскаль, Ньютон, Галілей, Джоуль, Ейнштейн. Підсумки тижня фізики підвели на щотижневій загальношкільній лінійці. Відзначено найактивніших учасників, визначено і нагороджено переможців вікторини. Підготувала учнів до проведення предметного тижня Марина Миколаївна Змикало.

Ода географії

Лунає хай географам хвала.

Від них у школі користь немала.

Що ж, географія — наука не проста.

Ти маєш знати села і міста,

Рівнини, гори, ріки та моря...

Багато ще — вас запевняю я:

І як природу треба берегти;

Де водяться, чим живляться кити;

Де добувають золото, графіт;

Як відрізнити мармур та граніт;

І з чого сталь отримав сталевар;

Скільки зерна молотять на гектар;

Які народи в Африці живуть;

Чому багато німці пива п'ють...

Ще сто разів "Чому?", "Коли?", і "Де?"

На всі географ відповідь знайде.

Проведення в школі предметних тижнів реалізує основну мету: виховати всебічно розвинену осо­бистість. Усі ці позашкільні заходи: інтелектуальна гра «Еврика», «Аукціон знань», КВК, гра «Найсильніша ланка», гра «О, щасливчик» та ін. — виховують почуття колективізму, відповідальності, взаємопова­ги, любові до рідної землі.

Що, як не гра, може допомогти в цій найваж­ливішій справі і виконати основне завдання вчителя — залучити якомога більшу кількість учасників, вик­ликати в учнів інтерес до науки, прагнення вивчати її. Під час гри учні поглиблюють та узагальнюють здобуті знання, розширюють свій кругозір, розвива­ють творчі здібності, мислення, пам'ять.

Цінність проведення географічних КВК у тому, що діти використовують географічні знання для роз­ваг. У невимушеній обстановці, але з почуттям відпо­відальності представники команд мусять швидко й нетрадиційно виконати завдання, відповіді на яке вони не знають. У цій грі дитина реалізує себе. Ве­лике розмаїття конкурсів дає змогу виявити творчі здібності. Елементи маскараду, зашифровані подраз­ники створюють атмосферу таємничості й цікавості. Це водночас огляд і самодіяльності, і знань.

Ось таку атмосферу таємничості і цікавості на предметному тижні географії Влаштувала Василина Іванівна Созанська.

/Files/images/0_hmya/290220161822.jpg/Files/images/0_hmya/290220161825.jpg/Files/images/0_hmya/290220161826.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 303

Коментарi