• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом

2013-12-02

/Files/images/images.jpg

1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день служить справі боротьби з пандемією ВІЛ-інфекції і СНІДу.

Пандемію ВІЛ/СНІД фахівці визнають як першу в історії людства дійсно глобальну епідемію, що дотепер не контролюється медициною, від якої вмирає кожен хто заразився.
Дуже невтішним є те, що кількість хворих на СНІД продовжує непохитно зростати, а Україна залишається одним з основних лідерів за темпами поширення епідемії ВІЛ/СНІД в Європі. Лише за останні 4 роки кількість офіційно зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції в країні майже подвоїлася. Хвороба вражає молодь у найбільш активному, репродуктивному та працездатному віці. Також в Україні зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок. Отож, ситуація в Україні з ВІЛ/СНІД дуже критична. Як говориться в статистиці, кожен 100 українець – ВІЛ інфікований. Важко уявити що буде з нами через років 10.
Катастрофічних перспектив, які нас очікують у недалекому майбутньому, можна уникнути лише уважним ставленням до проблеми кожною людиною. Наші знання можуть захистити нас. І потрібно хоч трішки берегти своє здоров ’ я. Воно у нас одне і ні за які кошти його не придбаєш.
А якщо ми всі разом об’єднаємо свої зусилля, то зможемо допомогти тим, хто цього потребує. Головне не бути байдужими. Адже світ без добра неможливий.
Саме з цією метою у нашій школі було проведено виховні години, інформаційні хвилинки, школярі випустили стінгазети, намалювали малюнки, плакати на тему «Убережи себе від ВІЛ і СНІДу». Учні 9-го класу разом з класним керівником Созанська В.І.піідготувала і провела конференцію на тему «СНІД – загроза людству».

Кiлькiсть переглядiв: 720

Коментарi